Recept na domácí pamlsky ze sušičky

Autor receptu: Renáta Winklerová CHS Siberian Lights*CZ 

Pro přípravu pamlsku vyberte libové, kvalitní maso, nejlépe od dobrého řezníka.

  • z masa odstraňte veškerý tuk
  • nakrájejte na tenké kousky 4-5 cm
  • dejte do sušičky na cca 3 - 7 hodin, záleží na síle a druhu masa
  • cca po dvou hodinách sušení maso otočte
  • sušené maso musí být pružné, ne tvrdé

Doba sušení se odvíjí z druhu masa a typu sušičky.

Obr. 2 - dejte do sušičky
Obr. 4 – hotový výsledek
  • Maso by se nemělo skladovat déle než 3 týdny; nicméně je lepší do týdne pamlsky spotřebovat
  • Je nutné dodržovat základní hygienická pravidla a po manipulaci s masem si umýt ruce